Linzentaartje met Moelleux de Revard kaas en spekjes
Ingrediënten
-
1 vel kruimeldeeg
voor de vulling
-
150 g groene linzen
-
4 sneden spek
-
1 stuk Moelleux de Revard (zachte sterk geurende kaas)
-
1 teen look
-
1 wortel
-
1 ajuin
-
peper
-
zout
-
1 klontje boter
-
500 ml kippenbouillon
-
1 takje blaadje
-
1 takje tijm
voor het eimengsel
voor het slaatje
-
125 g gemengde sla
-
1 handvol walnoten
-
1 scheutje witte balsamico
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Laat de linzen pruttelen in kippenbouillon met een teentje look, laurier en tijm.
Rol de kruimeldeeg uit in de bakvorm. Leg er bakpapier op en giet linzen of bonen in de bakvorm.
Bak blind 25 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven.
Schil en snij de ajuin en wortel in stukjes.
Stoof aan in een stukje boter. Kruid met peper en zout.
Giet de linzen af. Verwijder tijm en laurier. Voeg toe aan wortelen. Stoof mee.
Snij het spek in stukjes. Bak het spek krokant.
Haal de bakvorm uit de oven. Verwijder de linzen. Vul op met de linzen- en wortelvulling.
Snij de kaas in stukjes en strooi over het taartje. Leg er het spek bij.
Snij de sla fijner. Doe in een kom. Meng met de noten.
Lepel wat olijfolie en witte balsamico over de sla. Kruid met peper en zout.
Meng alles voor het eimengsel. Zet de taart in de oven en vul op met het eimengsel.
Bak nog 20 minuten af aan 190 graden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be