Linzentaartje met Moelleux de Revard kaas en spekjes

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg

voor de vulling

voor het eimengsel

voor het slaatje

Elke donderdag is het tijd voor een culinaire reisherinnering. Sofie Dumont maakt voor Maaike een hartig taartje of quiche met een Franse kaas, Moelleux de Revard, en spekjes.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Laat de linzen pruttelen in kippenbouillon met een teentje look, laurier en tijm. 

  3. Rol de kruimeldeeg uit in de bakvorm. Leg er bakpapier op en giet linzen of bonen in de bakvorm. 

  4. Bak blind 25 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven.

  5. Schil en snij de ajuin en wortel in stukjes.

  6.  Stoof aan in een stukje boter. Kruid met peper en zout.

  7. Giet de linzen af. Verwijder tijm en laurier. Voeg toe aan wortelen. Stoof mee.

  8. Snij het spek in stukjes. Bak het spek krokant.

  9. Haal de bakvorm uit de oven. Verwijder de linzen. Vul op met de linzen- en wortelvulling.

  10. Snij de kaas in stukjes en strooi over het taartje. Leg er het spek bij.

  11. Snij de sla fijner. Doe in een kom. Meng met de noten. 

  12. Lepel wat olijfolie en witte balsamico over de sla. Kruid met peper en zout. 

  13. Meng alles voor het eimengsel. Zet de taart in de oven en vul op met het eimengsel.

  14. Bak nog 20 minuten af aan 190 graden. 

0
Nog geen stemmen