St-Jakobsvruchten met schorseneer, pastinaakpuree en een sausje van avocado

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Begin met het schillen van de pastinaak en snij deze in stukken. Snipper nu een sjalotje fijn en stoof aan in een beetje arachideolie. Voeg hier de pastinaak aan toe en blus met een scheutje water. Kruid met peper en laat zachtjes aanstoven.

  2. Snij aan weerskanten de topjes van de schorseneren. Spoel ze vervolgens grondig af onder de kraan. Vul een kom met koud water, voeg hier een flinke scheut azijn aan toe en laat de schorseneren hierin weken nadat ze geschild en in twee gesneden zijn.

  3. Neem nu een pot met een beetje arachideolie, doe er de schorseneren in en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Voeg nog een scheutje water toe en laat nu de schorseneren gaar stomen door de pot af te dekken met een deksel.

  4. Schil de avocado en snij deze in twee. Maak van de ene helft mooie blokjes, besprenkel met azijn en meng met wat gesnipperde rode ui. Doe de andere helft in de mixer samen met een handvol koriander, enkele blaadjes munt, de spinazie, het sap van een halve appelsien en drie eetlepels yoghurt.

  5. Ondertussen is de pastinaak voldoende gegaard en kan deze gemixt worden tot puree. Voeg voor een smeuïg resultaat nog een beetje yoghurt toe.

  6. Verhit een pan met een scheutje arachideolie. Bak hierin de sint-jakobsvruchten kort aan weerszijden aan. Kruid ze met peper.

5
Average: 5 (1 vote)