Tarbot met asperges en witte wijnsaus

Ingrediënten

voor de vis

voor de saus

Tip: gebruik vastkokende aardappelen! Gebruik een vaste vis!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij vier sneetjes citroen. Snij ook vier sneetjes tomaat.

  2. Giet een scheutje olijfolie in een ovenschotel. Leg de tarbot er in. Leg op elke filet een takje dragon, een schijfje citroen en tomaat. Giet wat visbouillon, een scheutje witte wijn, peper en zout toe. Steek 25 minuutjes in de oven op 180 graden.

  3. Maak het sausje. Snij een sjalotje fijn. Giet 200 ml witte wijn in een pan. Voeg een takje verse tijm, laurier, peper en zout toe. Voeg ook de sjalotten toe. Giet 200 ml visbouillon bij de saus. Breng aan de kook.

  4. Schil de witte asperges. Snij de houtachtige harde onderkant van de groene asperges. Spoel ze en stoom gaar. Zorg dat ze nog wat beet hebben. 

  5. Schil de aardappelen en snij eventueel in “pommes chateau”.* Stoom ze gaar. *Pommes chateau zijn aardappelen in een “tonvorm” met acht zijden gesneden. 

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Zeef de saus. 

  8. Borstel wat boter op de asperges. Bestrooi met zout.

  9. Wrijf ook wat boter op de aardappelen en werk af met de peterselie. 

  10. Dresseer het bord en serveer. Werk af met garnalen.

0
Nog geen stemmen