Wontonsoep met zoete garnalen

Ingrediënten

Sofie viert met dit recept Chinees Nieuwjaar. Deze soep is heerlijk, helemaal niet moeilijk en brengt je in Oosterse sferen. Smakelijk!

Tip: gebruik lichte sojasaus!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Caloriearm
Soep

Bereiding

  1. Pel de garnalen. Hou de karkassen voor de bouillon. Verwijder het darmkaneel. 

  2. Wok de karkassen met de arachideolie, 2 teentjes look en het tomatenconcentraat. Snij een chilipeper in twee en voeg toe. Snij ongeveer 4 cm gember in schijfjes en voeg toe. Snij het citroengras (2 stengels) overlangs en voeg toe. Blus met 2 eetlepels sojasaus en vissaus. 

  3.  Overgiet met bouillon. Laat verder inkoken. 

  4. Snij een teentje look fijn. Hak een half pepertje fijn. Doe de garnalen, de look, het pepertje, ongeveer 1 cm gember, een eetlepel sesamolie en een eetlepel sojasaus in een blender. Mix fijn. 

  5. Vul de wontonvellen met de vulling. Meng maïzena met water. Lepel vulling op het vel. Wrijf de rest in met het maïzenamengsel. Kleef dicht. 

  6.  Zeef de bouillon. 

  7. Snij het bovenste deel en het voetje van de paksoi weg. Halveer de stammen en snij daarna in kleinere stukken. Hak de pijpajuin fijn. Snij de citroengrasstengel in stukken. Hak wat koriander fijn. Voeg toe aan de bouillon en laat opnieuw inkoken. 

  8. Voeg de wonton toe aan de bouillon. Laat 2 minuutjes koken op een zacht vuurtje. 

  9. Leg sojascheuten in een diep bord met wat grof gehakte koriander. Lepel er wat bouillon in. Voeg wat groenten en wonton toe. Werk af met geroosterde sesam en verse koriander.

0
Nog geen stemmen