Zeeduivel of lotte met rode biet en groene bulgur

Ingrediënten

voor de rode bieten

voor de bulgursalade

voor de vis

Lust Nico Sturm het of niet? Nico heeft het niet voor rode biet. Toch probeert Sofie hem te overtuigen met een lekker stukje lotte of zeeduivel, rode biet en een lekkere groene bulgursalade.

Ideaal in de lente als lichte lunch of bij een barbecue in de zomer!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Voor de rode biet: Zet de bietjes onder in water met azijn, suiker en zout. Breng aan de kook. Laat 15 minuten koken vanaf dat het water kookt. Gebruik je grote bieten? Snij ze dan in stukjes.

 2. Giet af en doe in een ovenschotel. Lepel de zure room over de bietjes. Snij de amandelen grof. Strooi over de zure room en bietjes.

 3. Steek 20 minuten in de voorverwarmde oven op 190°C.

 4. Snij lente-uitjes in ringetjes. Strooi over de bietjes, als die uit de oven komt. Kruid met peper.

 5. Voor de bulgur: neem een grote pot met gezouten water. Breng aan de kook. Voeg de bulgur toe. Roer kort. Kook 10 à 15 minuten, afhankelijk van de soort. Giet af. Spoel onder koud water.

 6. Pel de ui en look. Snij grof. 

 7. Doe de blaadjes dragon, dille, blaadjes peterselie en munt en de koriander met de look en ui in een cutter. Verwijder de zaadlijsten van de groene chilipeper. Doe bij de kruiden in de cutter. Kruid met peper, zout en komijn. Mix of cutter alles nu fijn.

 8. Hak de rucola grof. Doe de dressing in een kom. Verfris met zeste en sap van citroen. Meng de groene dressing met de bulgur en rucola. Voeg een paar lepels olijfolie toe. Proef en kruid met peper en zout.

 9. Snij de komkommer in balkjes en dan in blokjes. Meng onder de bulgursalade.

 10. Voor de vis: kruid de filets met peper en zout. Smelt boter met een lepel olijfolie in een pan. Bak de filets in de boter en olijfolie. Leg de takjes citroentijm tussen de filets. Snij de halve citroen in schijfjes. Verdeel tussen de vis.

 11. Draai de vis om na een drietal minuten. Zet het vuur zachter. Bak nog vijf minuten verder. Lepel het braadvocht regelmatig over de vis. (of bak verder in de oven).

 12. Afwerking: plaats de vis op een bord. Lepel er de bulgursalade en rode bieten bij. 

0
Nog geen stemmen