Zeewolf met erwtenstoemp en mousseline met daslook

Ingrediënten

voor de vis

voor de stoemp

voor de mousselinesaus

Op woensdag verwent Sofie haar gast met zijn of haar lievelingsgerecht. Herbert Flack houdt van vis. Daarom bereidt Sofie zeewolf met erwtenstomp en zelfgemaakte mousselinesaus. 

Tip: zorg voor zachte boter op kamertemperatuur!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

  2. Kruid de zeewolf, wikkel in de bloem en kleur aan langs één kant in een stukje boter. 

  3. Vet een ovenschaal in met wat boter.

  4. Leg de zeewolf in de ovenschaal. Bedek met een sneetje pancetta. Leg er een takje bieslook bij. 

  5. Steek even in de oven.

  6. Stoom de aardappelen gaar.

  7. Snij een sjalotje fijn. Stoof aan in wat boter. Kruid met peper, zout, muskaatnoot. Voeg de erwten toe aan stoof mee aan.

  8. Meng de erwten met de aardappelen. Stamp tot stoemp.

  9. Voeg zure room toe. Meng onder elkaar.

  10. Maak de mousseline. Klop de zes dooiers op met peper, zout, cayennepeper en een beetje citroensap. 

  11. Voeg een scheutje water toe en klop schuimig. 

  12. Voeg al kloppend stukjes boter toe. (Je kan altijd wat minder boter toevoegen.) 

  13. Hak het bieslook fijn. Meng onder de mousselinesaus.

  14. Serveer de vis met de stoemp en de saus.

0
Nog geen stemmen