Zeewolf met erwtenstoemp en mousseline met daslook
Ingrediënten
voor de vis
voor de stoemp
-
500 g aardappelen
-
300 g erwten
-
peper
-
zout
-
2 el zure room
-
1 sjalot
voor de mousselinesaus
-
¼ bot platte peterselie
-
500 g boter (kamertemperatuur)
-
¼ bot daslook
-
peper
-
zout
-
1 mespunt cayennepeper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Kruid de zeewolf, wikkel in de bloem en kleur aan langs één kant in een stukje boter.
Vet een ovenschaal in met wat boter.
Leg de zeewolf in de ovenschaal. Bedek met een sneetje pancetta. Leg er een takje bieslook bij.
Steek even in de oven.
Stoom de aardappelen gaar.
Snij een sjalotje fijn. Stoof aan in wat boter. Kruid met peper, zout, muskaatnoot. Voeg de erwten toe aan stoof mee aan.
Meng de erwten met de aardappelen. Stamp tot stoemp.
Voeg zure room toe. Meng onder elkaar.
Maak de mousseline. Klop de zes dooiers op met peper, zout, cayennepeper en een beetje citroensap.
Voeg een scheutje water toe en klop schuimig.
Voeg al kloppend stukjes boter toe. (Je kan altijd wat minder boter toevoegen.)
Hak het bieslook fijn. Meng onder de mousselinesaus.
Serveer de vis met de stoemp en de saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be