Eetsoep van linzen met bulgur, spinazie en een gepocheerd ei

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

 Laat de verse linzen 12 uren weken in koud water. ...
Ingrediënten: linzen, ui, komijn, mosterd, spinazie
Beginner Meer dan 90 minuten Soep 4 personen

Ossenstaartsoep met Madeira, paddenstoelen en warmoes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Spoel de ossenstaart stukken grondig in water met zout. Zet ze onder in water. Voeg zout, witte peperbollen, laurier ...
Ingrediënten: ossenstaart, wortelen, witte selder, witte peper, ui
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Ossenstaartvelouté met knolselder, sint-jacobsvruchten en witloof

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de velouté: smelt een klont boter met twee eetlepels arachideolie in een grote pot. Kruid het vlees goed ...
Ingrediënten: ossenstaart, wortelen, selder, tijm, laurier
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Gemarineerde en gegrilde lamskoteletjes

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Meng in de vijzel of blender alle ingrediënten tot een homogene pasta. ...
Ingrediënten: verse rozemarijn, verse salie, look, basilicum, zongedroogde tomaat
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Kardemomcake met hele gepocheerde peren en witte chocolade

Schil de peren, maar laat ze heel, inclusief steeltje. Giet de wij en het water in een pan, voeg de suiker, kruidnagel, ...
Ingrediënten: peren, witte wijn, water, suiker, kruidnagels
Gevorderde Meer dan 90 minuten

Opgelegde groenten in het zuur: wortel, augurken, radijzen en bloemkool

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Maak de weckpotten steriel door ze in de vaatwasser te plaatsen en op de hoogste temperatuur te laten draaien (minstens ...
Ingrediënten: verse augurken, bloemkool, jonge wortelen, radijsjes, kaneelstokje
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Focaccia met olijven, rozemarijn en gedroogde tomaten

Ann Vertriest

Meng in een kom de bloem, semola en het zout. Maak een kuiltje in het midden. ...
Ingrediënten: bloem voor wit brood (+extra voor het werkblad), fijne semola, droge gist, zout, suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Italiaans Broodjes 4 personen

Vleeskroketten met Brugge kaas

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de kipfilet fijn en bak ze aan in een kleefpan in wat boter. Kruiden met peper en zout. De ham fijnsnijden ...
Ingrediënten: uien, water, kippenbouillon, bloem, kipfilet
Beginner Meer dan 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Potjesvlees

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij de groenten voor de bouillon grof. Doe ze samen met water in een grote kookpot. Leg de kip erin en laat 1,5 ...
Ingrediënten: kip, peper en zout, ajuin, wortel, selders
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Rilette van varkensvlees

Claudia Allemeersch

Alle spek en vet in dobbelstenen snijden. Opzetten in een pot met dikke bodem, regelmatig roeren. Laat het vet ...
Ingrediënten: keelspek, gepekeld rauw buikspek, varkensvet (rugvet), gerookt spek, uien
Beginner Meer dan 90 minuten Broodjes 4 personen