Kaaskroketjes met Brugge oud

Maak een roux van boter, bloem, room en de groentebouillon. ...
Ingrediënten: Brugge boter, Brugge oud, geraspt, bloem, bloem, paneermeel
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Voorgerecht 6 personen

Millefeuille van langoustine, groenten, kruiden en bloemen

De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Pel de langoustines. Bak de schalen en koppen aan met look, sjalot en cayennepeper. Zet onder met druivenpitolie ...
Ingrediënten: langoustines, look, geplet, sjalot, versneden, cayennepeper, druivenpitolie
Gevorderde Meer dan 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Carpaccio van warm gerookte lamsfilet, gegrilde knoflooktapenade en gedroogde tomaten

Peter De Clercq

Meng het zeezout met de rietsuiker, jeneverbessen, rozemarijn, tijm, kruidnagel en salie. Wrijf hiermee de lamsfilet ...
Ingrediënten: zeezout, rietsuiker, jeneverbessen, geplet, rozemarijn, gehakt, verse tijm, gehakt
Gevorderde Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Kardemomcake met hele gepocheerde peren en witte chocolade

Schil de peren, maar laat ze heel, inclusief steeltje. Giet de wij en het water in een pan, voeg de suiker, kruidnagel, ...
Ingrediënten: peren, witte wijn, water, suiker, kruidnagels
Gevorderde Meer dan 90 minuten

Coquille Monet met pompoen en lavendel van Table'O

Mijn Pop-uprestaurant!

Voor de gepofte quinoa: kook de quinoa al dente. Giet af.  ...
Ingrediënten: quinoa, ras el hanout, butternutpompoen, sushi-azijn, peper
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans 4 personen

Bisque van grijze garnalen met kerstomaatjes en krokantje

Giovani Oosters

Pel de grijze garnalen, hou ze gekoeld tot gebruik. Snij de venkel en prei fijn. ...
Ingrediënten: ongepelde grijze garnalen (bewaar de koppen en schalen), kerstomaatjes, uien, look, venkel
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Focaccia met olijven, rozemarijn en gedroogde tomaten

Ann Vertriest

Meng in een kom de bloem, semola en het zout. Maak een kuiltje in het midden. ...
Ingrediënten: bloem voor wit brood (+extra voor het werkblad), fijne semola, droge gist, zout, suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Italiaans Broodjes 4 personen

Steak tartaar met sojakaviaar en citroenmayonaise

Christer Elfving

Giet de soja over de tapiocabolletjes en laat een paar uur opzwellen. ...
Ingrediënten: witblauw rundsvlees (steak), fijngehakt, dijonaise mosterd, eigelen, kappertjes, fijngehakt, worcestersaus
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Vitello tonato

Claudio Dell'Anno

Mix de tonijn met de mayonaise, de citroen, het zout, de peper en de ansjovis in de blender tot een gladde massa. ...
Ingrediënten: citroen (sap), zout, peper, ansjovis, mayonaise
Gevorderde Meer dan 90 minuten Italiaans Voorgerecht 4 personen

Kreeftensoep

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Breng water aan de kook in een grote kookpot. Snij alle bouillongroenten grof en leg ze in het water. Voeg de ...
Ingrediënten: kreeften van 600 gr, tomatenpuree, bloem, cognac, witte wijn
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Soep 4 personen