Salade van gegrilde perziken met bresaola en roomvinaigrette

Jamie Oliver - Jamie at Home

Verwarm de barbecue of grillpan tot hij heet is. ...
Ingrediënten: rijpe perziken, rozemarijnblaadjes , extra vergine olijfolie, rozemarijn of tijm, rodewijnazijn
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Salade 4 personen

Salade met gedroogde tomaatjes en Fagotin dubbelroom

Snijd avocado en appel in blokjes en pers er citroensap over zodat ze niet verkleuren. ...
Ingrediënten: buche Fagotin® Dubbelroom, veldsla, niet te rijpe avocado, citroen, gedroogde tomaten
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans 4 personen

Slaatje van tomaat, artisjok en mozzarella

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schik de frisée/krulsla op 4 borden en overstrooi met de gedroogde tomaatjes. Snijd de mozzarella in schijfjes ...
Ingrediënten: zongedroogde tomaat, artisjok op olie, buffelmozarella, krulsla, balsamicoazijn
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Salade 4 personen

Vijgenconfituur met sinaasappel en pijnboompitten

Snijd de vijgen in stukjes. ...
Ingrediënten: potjes (230ml), vijgen, citroen (enkel zeste), citroensap, sinaasappelsap (versgeperst)
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans 1 personen

Gegratineerde asperges met Parmezaanse kaas

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil de asperges en kook ze beetgaar gedurende 4 minuten. Leg ze vervolgens in een vuurvaste schotel, strooi er ...
Ingrediënten: Asperges, gemalen Parmezaanse kaas, Provolone Dolce (italiaanse kaas), sla, olijfolie extra vergine
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Saltimboca van zalm

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kook de wijn met het water en de PH Visbouillon tot de helft in samen met de fijngehakte sjalot. ...
Ingrediënten: zalm (1 cm dik), mozzarella, Gandaham, basilicum, gehakte sjalot
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Caponata

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Ontpit de olijven. ...
Ingrediënten: zwarte olijven, aubergine, sjalot, knoflook, kerstomaten
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans 4 personen

Perzikenconfituur met prosecco

Snijd de perziken in kleine stukjes. Doe de stukjes samen met het sap en de prosecco in een kookpot. Laat het geheel ...
Ingrediënten: vruchtvlees van witte perziken (zonder schil en pit), citroen, limoen, Prosecco Extra Dry (bv. Riccadonna), confituursuiker (versie 500g suiker voor 1kg fruit)
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans 2 personen

Pizza alla Napoletana

Verhit de oven tot 220 °C (stand 7). Bestrijk een bakplaat met olie of leg er bakpapier op. ...
Ingrediënten: bloem, tomaten, pizzadeeg, mozzarella, olijfolie
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Hapje 4 personen

Limoncello met spumante

Piet Huysentruyt - Piet speelt met vuur

Schil de citroenen met een dunschiller (zeste). Voeg de sliertjes bij de alcohol. Laat een week rusten in het donker ...
Ingrediënten: suiker, water, alcohol 90%, bio citroenen, Crémant de bordeaux, Cava of Spumante
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Dranken 4 personen