Vegetarische wortelburger met tzatziki

Pieter Declercq

Voor de wortelburgers: schil en rasp de wortelen fijn. Snij de helft van een rode ui fijn.  ...
Ingrediënten: wortelen, kikkererwten (uit blik), rode ui, sesamzaadjes, tahin of sesampasta
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Ovenschotel met rode quinoa, ei en spinazie

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

...
Ingrediënten: rode quinoa, sjalot, peper, zout, tijm
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Mexicaans 4 personen

Geroosterde spruitjes met peer, hummus en een peer-salie drankje

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak het peer-en saliedrankje: Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.  ...
Ingrediënten: peren , suiker, water, salie , spruiten
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Gevulde rijstballetjes met misostoof en rettich

Kook de sushirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. ...
Ingrediënten: sushirijst, teriyakimarinade, verse fijngehakte gember, fijngehakte knoflook, mirin (Japanse rijstwijn)
Beginner Tussen 60 en 90 minuten 4 personen

Hutsepot met toast van camembert en perensiroop

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd alle groenten in grove stukken en stoof ze aan in een beetje bakboter. Kruid met peper, zout, tijm en laurier. ...
Ingrediënten: look, ui, prei, raapjes, aardappelen
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Chili con Quorn

Fruit de fijngesneden ui en look aan in olijfolie. ...
Ingrediënten: Quorn gehakt, olijfolie, ui, gesneden, aubergine, courgette
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Mexicaans Hoofdgerecht 4 personen

Schelpjespasta uit de oven met ricotta

Ann Vertriest

Verwarm de oven voor op 220°C ...
Ingrediënten: olijfolie, look, ajuin, rode paprika, groene paprika
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Pompoenspaghetti met gorgonzola

Ann Vertriest

Verwarm de oven voor op 195°. Snij de spaghettipompoen overlangs in twee en wikkel in met aluminiumfolie. Zet ...
Ingrediënten: spaghettipompoen, boter, sjalot, fijngehakt, look, fijngehakt, platte peterselie, fijngehakt
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Vegetarische lasagne

Albert Verdeyen - Start to Cook

...
Ingrediënten: droge lasagnevellen, geraspte kaas (gruyère, garnituur), gerapste kaas (gruyère), aubergine, courgettes
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Lichte groentetaart

Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg het deeg met het bakpapier in een ronde bakvorm. Prik de deegbodem in met ...
Ingrediënten: kant-en-klare deegbodem (kruimeldeeg of bladerdeeg), wortelen, courgettes, witte selderij, olijfolie
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen