Dagen Zonder Vlees: risotto met bospaddenstoelen, truffelolie en hazelnoot

Pieter Declercq

Snij de sjalot en look fijn. Hak de salie fijn. Rooster de hazelnoten en pijnboompitten in een pan zonder vetstof ...
Ingrediënten: risottorijst bv. Arborio, olijfolie, , sjalot, look
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans 4 personen

De ideale restverwerking: groentenquiche

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij de paprika’s, courgette, champignons en ajuin in kleine blokjes. Wring de ontdooide spinazie uit. ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Pasta met asperges, oesterzwam en truffel

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Salade van venkel en krieltjes

Snij de venkel en de rode ui in zo dun mogelijke ringen met een scherp mesje. ...
Ingrediënten: venkel, dille (of venkelloof), (soja)boter, kappertjes, krieltjes
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen

Gegrilde tofu met groentjes en lauwe vinaigrette

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kruid de tofu met peper, zout en italiaanse kruiden en gril de tofu. ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Wortelstoemp met gepocheerd ei en bieslookroom

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Schil de aardappelen en snij in stukjes. Stoom ze in ongeveer 15 minuten gaar.  ...
Ingrediënten: jonge wortelen, ui, laurier, tijm, peper
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Linguini met chili en citroen

Los het bouillonblokje op in een grote pot met water en kook hierin de linguini volgens de instructies vermeld ...
Ingrediënten: Quorn stukjes, groentenbouillon, gedroogde linguini of spaghetti, olijfolie, citroen, het sap en de zeste
Beginner Tussen 15 en 30 minuten 4 personen

Pasta met kastanjechampignons en blauwe kaas

Ann Vertriest

Bak de gerookte spekblokjes samen met het lookteentje. Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in schijfjes. ...
Ingrediënten: kastanjechampignons, gerookte spekblokjes, look (geplet), witte wijn (droog), Stilton
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gnocchi met saus en morieljes

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Week de morieljes in porto. ...
Ingrediënten: gedroogde morieljes, aardappelen, bloem, water, porto
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Pastastrikjes met tomaat en basilicum

Piet Huysentruyt

Kook de pasta gaar en spoel onder koud water. ...
Ingrediënten: pomodorikruiden, room, gehakte basilicum, sjalotten, look
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen