Rolletjes parmaham met enokitake

Snijd de plakjes parmaham » in de lengte in tweeën. Verdeel de enokitakes in 12 kleine hoopjes. Leg de paddenstoelen ...
Ingrediënten: parmaham, enokitakepaddenstoelen, olijfolie, peper
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Voorgerecht 4 personen

Tomaat en mozzarella

De keuken van de Meester

Kook 200 ml tomatensap + 4 gr agar agar: goed laten doorkoken, afkruiden en op een plaatje storten, dan in de frigo ...
Ingrediënten: tomatensap, buffelmozzarella, serranoham, trostomaten, basilicum
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Voorgerecht 4 personen

Tonijnballetjes met ricotta en paprika

Verwarm de oven voor op 240 graden. Doe de paprika’s in de oven en laat ze 30 minuten bakken. Hak de peterselie ...
Ingrediënten: ontpitte zwarte olijven, look, olijfolie, paneermeel, peper
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Voorgerecht 4 personen

Langoustines met waterkers en pasta

Claudio Dell'Anno

Mix voor het tomatenwater de tomaten met peper, zout, basilicum, azijn en een snuifje suiker in de blender. Proef ...
Ingrediënten: ui, waterkers, suiker, cabernet-sauvignonazijn, boter
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Voorgerecht 4 personen

Soep met kikkererwten en pesto met gegrilde ham

Jeroen De Pauw - Club Camping

Laat de kikkererwten eerst 24 uur weken in de koelkast in mineraalwater. ...
Ingrediënten: look, Parmezaan, pijnboompittten, basilicum, kikkererwten
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Soep 4 personen

Bladerdeegpizza met geroosterde tomaat en brie

Verwarm de oven voor op 200 °C. ...
Ingrediënten: kant-en-klare taartbodem van bladerdeeg, pruimtomaten, brie, knoflook, tijm
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Italiaans 4 personen

Vitello Tonnato (kalfsvlees met tonijndressing)

Mijn Restaurant!

Bind het kalfsvlees op met touw zodat je een lange rol krijgt. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en schroei ...
Ingrediënten: kalfsvlees (liefst uit de bal van de schouder of de valse filet van de schouder), olijfolie, tonijn uit blik (in olie bewaard), mayonaise, kappertjes
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Voorgerecht 4 personen

Ravioli van rivierkreeftjesvulling

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Kneed het deeg stevig gedurende een half uur. Laat het deeg een half uur rusten onder een handdoek. ...
Ingrediënten: maïszetmeel, eierdooier, rivierkreeftjes (gepeld), mascarpone, geraspte parmezaan
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Panna cotta van groene asperges

Claudia Allemeersch

Schil de asperges en snijd de houterige uiteinden van de asperges af. Snijd de punten af en versnijd de rest in ...
Ingrediënten: groene asperges, room, melk, gelatineblaadjes (2gr), marjolein
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Italiaans Voorgerecht 4 personen

Negroni virgin, dé Italiaanse cocktailklassieker helemaal alcoholvrij

Verwarm de oven voor op 150°C.  ...
Ingrediënten: granaatappel, hibiscusthee (op 25cl heet water), zeste van sinaasappel, kruidnagel per persoon, steranijs per persoon
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Italiaans 4 personen