Romig soepje van venusschelpen, tongfilets en selder met sherry

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Spoel de venusschelpen in zout water. ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans 4 personen

Chinese dumplings en cocktail 'saketini'

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwijder de buitenste bladeren en het worteltje van de lente-ui. Snij overlang in twee en daarna zeer fijn. ...
Ingrediënten: varkensgehakt, Chinese kool, lente-ui, korainder (vers), sojasaus
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Lenterolletjes met scampi en shiitake van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak deze lekkere hapjes aan de hand van de video. ...
Ingrediënten: wortel, scampi, Chinese kool, shiitake, lente-uitjes
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch 4 personen

De Feestkeuken van Sofie: Miniburgers met gerookte eend en rodebietenchutney met frambozen

Sofie Dumont - De Feestkeuken van Sofie

Begin met de chutney: fruit de fijngehakte ui in een kleine stoofpan met de olie. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. ...
Ingrediënten: gerookte eendenborst in sneetjes, tuinkers, miniburgerbroodjes natuur, roquefort, fijne augurken
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans 6 personen

Viskoekje met chili, koriander en zure room

Lucie Ory

Snijd de vis in kleine stukjes en doe ze vervolgens in de keukenmachine. Voeg er dan de lenteuitjes, koriander, ...
Ingrediënten: zure room, Thaise rode currypasta, witvisfilets (bvb kabeljauw, schelvis), komkommer, rode peper
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Spring rolls met aubergine en tzatzikidip

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Snij de aubergines in plakken, vervolgens in reepjes en tenslotte in blokjes. Snij twee tenen look fijn. ...
Ingrediënten: rijstpapiervelletjes, rijstvermlicelli, aubergines, peper, fleur de sel
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch 4 personen

Thaise viskoekjes met pittige dip en frisse salade

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak de koekjes aan de hand van de video. ...
Ingrediënten: zalmfilet, lengfilet, koriander, kaffir-limoenblaadjes, lente-ui
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch 4 personen

Japans gemarineerde tonijn met tartaar van oester, lamsoor en zeekraal

The Taste

Maak een couilis: doe een teentje look, 1 grofgehakte sjalot, 1 komkommer, een handvol peterselie, 2 el azijn, ...
Ingrediënten: look, sjalot, komkommer, Peterselie, Japanse azijn
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Schorseneer met wilde paddenstoelen, room en parmezaanschilfers

Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Schil de schorseneren eerst ongewassen boven een stuk krantenpapier. Dit gaat het gemakkelijkst met een dunschiller. ...
Ingrediënten: schorseneren, wilde paddenstoelen - cantharellen, hoorn des overvloeds en pied de mouton (gele stekelzwam)., room, parmezaanschilfers, citroen (sap)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Goujonettes van pladijs met gribiche en kruidensla

Fileer de pladijs en snij de filets in reepjes. ...
Ingrediënten: pladijzen van 500 gr elk, broodkruim of panko, plantaardig frituurvet, eiwit, gemengde sla en kruidenblaadjes (bijv. veldsla, kropsla, dragon, dille, bieslook, platte peterselie,...)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen