Krokante zwezeriken met snijboontjes en kaasaardappelen in de oven

Ingrediënten

voor de saus

  • 300 ml bruine fond
  • 1 scheutje room
  • 1 scheutje Madeira
  • peper
  • zout

voor de aardappelen

Voor de bonen

Voor de bouillon

Zwezeriken met een lekkere madeirasaus, een klassieker. Ook de aardappelen in de oven zijn super lekker. 

Tip: heb je veel gasten? Vul de potjes dan al op met de aardappelen en kaas en zet opzij. Steek de potjes een kwartier voor het serveren in de oven en klaar is kees. 

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Leg de zwezeriken in een pot. Steek de kruidnagels in de ajuin. Vul de pot verder met de geschilde en grof gesneden ajuin, wortel, selder, een takje tijm en blaadje laurier. Laat op een zacht vuurtje even pruttelen.

  2. Schil een ajuin. Snij de snijbonen fijn. Stoom gaar. 

  3. Stoof de ajuin aan in een klontje boter. Stoof de snijboontjes mee aan. Kruid met peper, muskaatnoot en zout.

  4. Pel de zwezeriken. Haal ze door de bloem en bak krokant in wat boter.

  5. Steek nog een kwartier in de voorverwarmde oven op 180 graden.

  6. Stoom de aardappelen gaar. Snij in schuifjes. Doe in vier potjes.

  7. Meng zure room met fijngesneden basilicum, peper, zout, blauwe kaas en nootmuskaat. Bedek de aardappelen met de kaas. Steek in de oven bij de zwezeriken.

  8. Haal uit de oven en leg de zwezeriken op een ander bord. Giet het vet af. Blus met bruine fond, kruid met peper en zout en voeg een scheutje Madeira toe. Laat inkoken. Zeef de saus.

  9. Serveer alles warm.

0

Nog geen stemmen