Engelse stoofpot met prachtige groene zomergroenten en stukjes achterham

Dit kan iedereen
8 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Brits
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Leg de achterham in een grote, diepe pot. Overgiet met water en zet op een matig vuur. Zodra het water begint te koken, haal je de hesp eruit en giet je het water weg. Daardoor verwijder je het teveel aan zout in het vlees. Bind de laurierblaadjes, tijm en peterselietakjes samen tot een bosje.

  2. Doe de ham weer in de pot samen met het kruidenbosje en de peperbolletjes. Giet er net zoveel water bij tot de hesp ondergedompeld is. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat dit anderhalf uur zachtjes pruttelen. Voeg de wortelen, de venkel, de sjalotjes, de selder, de aardappels en de rapen toe. Breng op smaak en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat het 45 minuten pruttelen tot het gaar is.

  3. Haal de ham en de groenten uit de pot met een lange tang of een schuimspaan en hou ze opzij op een groot, diep, warm bord terwijl je de groene groenten kookt. Doe de gesneden groene groenten en broccoli in de pot en breng de bouillon weer aan de kook. Kook ze 5 minuutjes tot ze zacht zijn.

  4. Proef even of de kokende bouillon wel genoeg gekruid is en schep daarna de groene groenten en broccoli ook over op het bord. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken en neem dan de kom mee naar de tafel, waar je het vlees en de groenten over de borden verdeelt. Giet er flink wat vleesjus over. Verdeel er de venkeltopjes, peterselieblaadjes en het selderloof over en besprenkel met een scheut olijfolie. Dit is heerlijk met een beetje Engelse mosterd erbij.

0
Nog geen stemmen