Dim sum met kip

Ingrediënten

De laatste week van Januari wordt omgedoopt tot De Chinese Week. Tijdens die week ontdek je allemaal lekkere Chinese recepten, zoals deze lekkere dim sums. Smakelijk!

Wist je dat rood in de Chinese cultuur staat voor geluk?

Tip: in 1 pak wontonvellen zitten ongeveer 40 stuks. Zorg voor de "stomen en koken"-versie. Je vindt dit zeker in de betere supermarkt. Gebruik verse koriander!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Hapje

Bereiding

  1. Hak de tijgergarnalen in stukjes (niet te fijn) en meng met het kipgehakt. 

  2. Hak de lente-uitjes en de korianderblaadjes en meng door het gehakt. Rasp de gember erboven en snijd het teentje knoflook en de chilipeper fijn en voeg met de rest van de ingrediënten toe. Meng met je handen.

  3. Leg de wontonvelletjes op je werkvlak en lepel er steeds een koffielepeltje van de vulling op, bestrijk de randen met water en vouw de dim sum samen, zorg dat de randen aan elkaar kleven. 

  4. Breng een grote pot water aan de kook en kook de dim sum enkele minuten (als ze boven komen drijven, zijn ze gaar). Serveer met zoete chilisaus.

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept van The Yummyblogsisters

Els Debremaeker is eigenaar van Njamelicious. Ze heeft een diploma Chinees op zak en heeft jaren door China gereisd. Kom meer over haar te weten op haar site. Zus Iris Debremaeker is freelance journalist en fotograaf. Ze is gebeten door food fotografie. Ontdek alles van deze zusjes op  www.deyummyblogsisters.com