Hartige panna cotta van Roquefort, luikse siroop, avocado en chili popcorn

Ingrediënten

voor de panna cotta

voor de guacamole

voor de popcorn

voor de afwerking

  • 1 zakje beef jerkey (teriaki smaak)
  • cressonnette
  • 1 potje Luikse siroop

Een panna cotta van blauwe kaas of Roquefort, mousse van avocado en zelfgemaakte chili popcorn, lekker en helemaal niet moeilijk!

TIp: te zwaar? Serveer het dan in een kleinere portie als feestelijk hapje!

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Begin met de panna cotta. Doe de room in een pan en zet op het vuur. Snij de Roquefort in stukken en doe ze bij de room. Breng alles op smaak met peper. Wees voorzichtig met zout, want de kaas is al zeer zout van smaak.

  2. Los drie gelatineblaadjes op in koud water. Haal vervolgens de pan van het vuur en doe de gelatine bij de room. Meng goed. Verdeel het mengsel over glaasjes en laat alles een uurtje opstijven in de koelkast.

  3. Maak ondertussen de popcorn. Doe wat maïsolie in een pot en zet op het vuur. Doe een beetje maïs in de pot. Zet het deksel er op en laat poppen. Leg op keukenpapier en bestrooi met Piment D'Espelette en wat zout.

  4. Maak de guacamole. Pel de avocado en doe het vlees bij in de kom. Mix met de andere ingrediënten tot een smeuïge massa.

  5. Doe de Luikse siroop in een spuitzak. 

  6. Haal na een uur de panna cotta uit de ijskast. Versier met popcorn, stukjes peer, guacamole, beef jerkey en wat cressonette. 

0
Nog geen stemmen