King crab met een jus van schaaldieren

Ingrediënten

  • 8 king crab-poten
  • peper en zout

jus van schaaldieren

pasta

Court Bouillon

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de poten in een court bouillon. Dat is water dat je opkookt met een snuifje zout, grofgesneden selder, wortelen en ui.

  2. Snij de schalen overlangs open en haal het vlees uit de schalen met een vork. Knip de schalen in kleinere stukken met een schaar en stoof de schalen aan in een klontje boter. Voeg de grof gesneden ui toe alsook de champignons, het gesnipperd teentje look en de tomatenpuree.

  3. Blus af met cognac en Noilly Prat en flambeer. Zet alles onder met Lacroix kreeftenfond. Laat reduceren tot 1/3de.

  4. Voor de pasta: doe wat olijfolie in een ruime pot, en stoof het sjalotje hierin glazig en voeg het fijngesneden chilipepertje toe. Voeg de voorgekookte pasta toe en roer goed om. Kruid bij met het currypoeder, peper en zout. Werk af met fijngehakte krulpeterselie.

  5. De schaaldierenjus zou al mooi ingekookt moeten zijn, voeg nu de room toe en laat opnieuw even inkoken. Zeef het geheel, druk zeker nog eens goed aan. Werk af met een klontje boter: roer door de saus tot de boter mooi opgelost is. Dit zorgt ervoor dat we een mooi glanzende saus verkrijgen. Voeg het krabvlees toe aan de saus.

  6. Om te serveren: neem diepe borden, en rol de pasta op op een vleesvork, en drappeer mooi op het bord. Verdeel rijkelijk krabvlees en jus over de borden.

0
Nog geen stemmen

HiriArt, Rosado fermentado en barrica 2010 (Cigales, Spanje)

Sacacorchos €9,44

Een op eiken vat gelagerde rosé met het temperament van een rode wijn. Bosaardbei, violette en een vinnige fraîcheur.

.

Ontdek nog meer feestrecepten op lacroix.be