Video: Slaatje met geroosterde peren
Slaatje met geroosterde peren
Uw video is aan het laden...

Slaatje met geroosterde peren

Ingrediënten

voor de gevulde peer

voor de passievruchtenvinaigrette

voor het slaatje

Eva Daeleman krijgt Sofie Dumont op bezoek. Eva houdt van peren én van yoga. Ze zoekt een lichte snack als voorbereiding op haar yogales, dus maakt Sofie geroosterde peren met cashewnoten en dragon. Licht, gezond én voedzaam. Met de resterende peren bereidt Sofie een makkelijk slaatje met postelein, veldsla en prosciutto. Heerlijk lekker. Reken trouwens 1 peer per persoon en voorzie een halve peer per persoon extra.

Het is bovendien glutenvrij én eigenlijk lactosevrij. Wil je het ook veggie? Laat dan de ham achterwege.

Tip: je kan de peren altijd vervangen door ananas of appel. Ook lekker als dessert met een bolletje ijs.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Lactosevrij

Bereiding

  1. Voor de peren: was de peren. Snij ze middendoor en verwijder het klokhuis. Tip: dit gaat gemakkelijk met een pomme parissienelepel. 

  2. Maak de marinade: snij de blaadjes dragon fijn. Meng met olijfolie, agavesiroop en zeezout (fleur de sel). Kruid met een mespuntje chilipoeder. 

  3. Voeg fijngehakte rozemarijn, zeste van appelsien en sinaasappelsap toe. 

  4. Leg de peren in een ovenschaal of bakplaat bedekt met bakpapier. Smeer ze in met de marinade.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de peren 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Rooster ondertussen de cashewnoten in een pannetje zonder vetstof. Zorg dat ze niet verbranden, maar enkel een kleurtje krijgen.

  7. Hak de cashewnoten fijn.

  8. Haal nu de peren uit de oven. Hou één peer persoon en hol deze een beetje uit. 

  9. Snij het uitgeholde vruchtvlees en de andere peren fijn. Meng dit met de cashewnoten. Voeg eventueel wat braadjus toe.

  10. Vul de uitgeholde peren op met het peren-cashewnotenmengsel. Werk af met fijngesneden dragon.

  11. Smakelijk! Wil je liever het slaatje maken? Volg dan de verdere stappen.

  12. Voor de vinaigrette: snij de sjalot fijn. Lepel de passievruchten uit en hak een beetje fijn. Meng met de sjalot.

  13. Meng er de balsamico-azijn, fijngesneden bieslook, zonnepitolie en currypoeder onder. Kruid af met zout en een beetje chilipoeder.

  14. Voor het slaatje: was de sla. Ontpit de granaatappel en lepel er de pitjes uit. Tip: snij in twee en klop met een houten lepel op beide helften om er vlot de pitjes uit te krijgen.

  15. Snij de prosciutto fijn. Rasp de kaas of snij er schilfers af met een dunschiller.

  16. Afwerking: dresseer de sla en winterpostelein op een bord. Verdeel er prosciutto, Paremzaanse kaas en granaatappel over. Werk af met de gevulde peer, vinaigrette en wat dragon.

0

Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van