Tabouleh van bloemkool met kikkererwten en granaatappel

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak de tabouleh aan de hand van de video.  ...
Ingrediënten: bloemkool, granaatappel, kikkererwten , zongedroogde tomaten, Ras el hanout
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Midden-Oosters Salade 4 personen

Frisgroene flensjes gevuld met romige bloemkoolcrème

Maak eerst de vulling. Kook de bloemkoolroosjes gaar, laat ze even afkoelen en mix ze met de sojaroom en de brie. ...
Ingrediënten: dragon, spinazie, bloem, boter, melk
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Asperges in een licht roomsausje

Hak de ui, zongedroogde tomaten en rucola fijn. Schil de asperges en kook ze op klassieke wijze: 15 minuten in ...
Ingrediënten: ui, enkele zongedroogde tomaten, rucola, groene asperges, plantaardige vetstof bv. Alpro Bakken en Braden
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Voorgerecht

Kinderspel: peperkoeken huisje

Neem een blok van vier plakjes peperkoek. Snij er de lange zijkanten af en leg op hun zijde. ...
Ingrediënten: peperkoek, tandenstokers, groene suikerpasta of een vel groen papier, snoep, eventueel verschillende fruitsoorten of groentjes
Voor kinderen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Veggie sushi met avocado en watermeloen en aardbeien-rodebietenslush

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de rodebietenslush: masseer de limoen. Halveer en pers uit. Meng selderijzout met chili. ...
Ingrediënten: ijsblokjes, aardbeien (bevroren), rodebietensap (vers), limoen (sap), agavesiroop of honing (eventueel voor de kinderen)
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch 4 personen

Brooddoos met groentensoldaatjes en hummus

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de groene hummus: giet de bonen af, spoel goed. Kook de broccoliroosjes gaar (4 à 5 minuten), giet af ...
Ingrediënten: broccoli, erwten, witte bonen (bokaal), peper, zout
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Bruschetta met geitenkaas en venkel

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak zelf de bruschetta aan de hand van de video. ...
Ingrediënten: venkel, volkoren zuurdesembrood, kerstomaatjes, geitenkaas, granaatappelpitjes
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans 4 personen

Stokbrood met geroosterde paprika en burrata

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Leg de volledige paprika’s op een rooster bovenop een bakplaat. ...
Ingrediënten: paprika's, peper, zout, azijn bv. Xeres azijn, olijfolie Extra vierge
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Italiaans 4 personen

Dessert op de barbecue: papillot van abrikoos en aardbei met vanilleroomijs

Pieter Declercq

Snij de abrikozen in twee. Verwijder de pit. ...
Ingrediënten: abrikozen, aardbeien, steranijs, honing, vanilleroomijs
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 2 personen

Zadenbrood met geitenkaas en geparfumeerd water

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Verwarm de oven voor op 180°C. ...
Ingrediënten: amandelpoeder, pompoenpitten (gepeld), zonnebloempitten, chiazaad, sesamzaad
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans 4 personen