On-the-go sandwich met pittige Koreaanse kalkoen

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de komkommer: Was de komkommer. Snij in schijfjes. Plet het mosterdzaad in een vijzel. ...
Ingrediënten: zuurdesembrood, komkommer, wittewijnazijn, rietsuiker, zout
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch 4 personen

Mosselen met room en pastis

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Spoel de mosselen zeer goed in koud water. ...
Ingrediënten: bouchot mosselen, tomaten, zoete ui, look, selder
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 2 personen

Bowls van Madame Charlotte

Kook de noedels beetgaar, spoel ze af onder koud water om te vermijden dat ze gaan kleven.  ...
Ingrediënten: sobanoedels of boekweitnoedels , sinaasappelsap , sojasaus , sesamolie , edemame boontjes
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Salade 4 personen

Carpaccio van zalm met rode biet, sojascheuten en wasabi-vinaigrette

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snij het grijze vettige gedeelte van de zalm. Tip: scherp mes. Snij in flinterdunne plakjes. Leg op een bord. ...
Ingrediënten: aardbei, rabarber, spuitwater, honing of agavesiroop, zalmhaasje (wilde zalm, zonder vel of graten)
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch 4 personen

Sofies Feestmaand: escargots in bladerdeegje met look en peterselie

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm een oven voor op 195 graden. ...
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Frans 4 personen

Chinese tomatensoep met kip en zalm

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij de kipfilet in blokjes en kruid met peper en zout. ...
Ingrediënten: selder, prei, wortel, zout, look
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Soep 4 personen

Flapjes met kaas en ham

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Maak een beslag voor de flensjes door alle ingrediënten goed te mengen. Bak ze in de pan, maar niet te hard. ...
Ingrediënten: bloem, boter, bloem, gemalen kaas, hamblokjes
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Taartje met roquefort, druiven en walnoten

Verwarm de oven voor op 200°C. ...
Ingrediënten: bladerdeeg, roquefort, room, trosje druiven, walnoten
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Elzasser zalmtoast met ananas en dragon

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rooster het brood in de voorverwarmde oven licht krokant.  ...
Ingrediënten: wit brood, gerookte zalmfilet, ananasschijven op sap (bv. Del Monte), zure room, gruyère (geraspt)
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans 4 personen

Courgettevelouté met munt en feta

...
Ingrediënten: courgettes, bintjesaardappelen, feta, munt, peper en zout
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Frans Soep 4 personen