De ideale restverwerking: groentenquiche

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij de paprika’s, courgette, champignons en ajuin in kleine blokjes. Wring de ontdooide spinazie uit. ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Vegetarische wortelburger met tzatziki

Pieter Declercq

Voor de wortelburgers: schil en rasp de wortelen fijn. Snij de helft van een rode ui fijn.  ...
Ingrediënten: wortelen, kikkererwten (uit blik), rode ui, sesamzaadjes, tahin of sesampasta
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Slaatje met geroosterde peren

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de peren: was de peren. Snij ze middendoor en verwijder het klokhuis. Tip: dit gaat gemakkelijk ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Appelpompoentaartje en club sandwich met avocado, kaas, rode biet en venkel

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de appelpompoentaart: Snij de pompoen in stukken en schil ze. Haal ook alle pitjes eruit.  ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Salade van venkel en krieltjes

Snij de venkel en de rode ui in zo dun mogelijke ringen met een scherp mesje. ...
Ingrediënten: venkel, dille (of venkelloof), (soja)boter, kappertjes, krieltjes
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen

Wortelstoemp met gepocheerd ei en bieslookroom

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Schil de aardappelen en snij in stukjes. Stoom ze in ongeveer 15 minuten gaar.  ...
Ingrediënten: jonge wortelen, ui, laurier, tijm, peper
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Garnalen met truffel en knolselderspaghetti

Pascale Naessens

Maak de knolselder eerst schoon, snijd de schil eraf. Nu kun je met een dunschiller slierten knolselder afsnijden. ...
Ingrediënten: grijze garnalen, knolselder, truffelolie, limoen, truffelschilfers
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Kabeljauw met dikke erwtensoep en groene curry

Pascale Naessens

Kook de erwten gedurende een 6-tal minuten in een weinig water (zodat ze net onderstaan) samen met de fijngesneden ...
Ingrediënten: kabeljauwfilets, verse jonge erwten (of diepvrieserwtjes), look, groene currypasta, peterselie
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Salade van primeurgroenten, gekookt ei en mosterdvinaigrette

Christer Elfving

Doe een laag grof zeezout in een ovenschaal en plaats de rode biet erop. Bedek met grof zeezout en bak de rode ...
Ingrediënten: witte asperges, bloemkoolroosjes, rode bieten, romanescoroosjes, wortelen
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Huisbereide vidé met seitan, champignonsaus, lentegroenten en rozemarijnaardappelen

Rozemarijnaardappelen: Kook de aardappelen tien minuten in gezouten water. Doe in een met olie ingewreven schaal. ...
Ingrediënten: bladerdeeg (of koop vidé-koekjes), ei, seitan, olijfolie, aardappelen
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen