Brunchen in de vakantie: boterham met Maredsous, vijgen en dille

Lepel de Maredsous® Dubbelroom in een kom, snij de dille fijn en meng. ...
Ingrediënten: Maredsous Dubbelroom, donker brood (Maredsous Abdijbrood), vijgen, dille, gepofte en geroosterde tarwekorrels bv. Smacks
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

De ideale restverwerking: groentenquiche

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij de paprika’s, courgette, champignons en ajuin in kleine blokjes. Wring de ontdooide spinazie uit. ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Vegetarische speltwrap met falafel

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Meng de speltbloem met de zelfrijzende bloem, de boter en lauw water. Voeg eventueel nog 4 el water toe. Kneed ...
Ingrediënten: speltbloem, zelfrijzende bloem, water, boter, peper
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Glutenvrije granola met zelfgedroogd fruit

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de granola: Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel alle ...
Ingrediënten: sesamzaad, gebroken lijnzaad, boekweitgranen, gepelde amandelen, pistachenoten
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Mijn Pop-uprestaurant 2016: overheerlijk ontbijtplankje van Caroline en Gillian

Mijn Pop-uprestaurant!

Voor de vegan choco: smelt de vegan chocolade in de warme amandelmelk. Meng die met de hazelnootpasta, de honing ...
Ingrediënten: hazelnootpasta, vegan chocolade, amandelmelk, honing of agavesiroop, cacaopoeder (raw, ongezoet)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Zelfgemaakte granola met gekonfijte pompelmoes en Griekse yoghurt

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snij de boven- en onderkant van de gewassen pompelmoezen. Snij daarna de schil van de pompelmoes. Snij de schil ...
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Vegetarische wortelburger met tzatziki

Pieter Declercq

Voor de wortelburgers: schil en rasp de wortelen fijn. Snij de helft van een rode ui fijn.  ...
Ingrediënten: wortelen, kikkererwten (uit blik), rode ui, sesamzaadjes, tahin of sesampasta
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Gevulde zoete aardappel met eendenborst, mango en boterraapjes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de gevulde zoete aardappel: was de zoete aardappelen. Snij ze overlangs in twee. Stoom in de schil gaar. ...
Ingrediënten: eendenborsten, zeezout, zwarte peper, zoete aardappelen, rozemarijn
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Glutenvrije en tarwevrij witbrood

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Meng de bloem en alle droge ingrediënten, zonder de gist in een grote mengkom. Giet de olie erbij en roer goed ...
Ingrediënten: maïszetmeel, suiker, zout, glutenvrije en tarwevrij bloem (No risk), droge gist
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Broodjes 4 personen

Varkenskroon met aardappelsalade en boontjes en sabayon

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de aardappelsalade: maak een mayonaise. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng de dooiers ...
Ingrediënten: aardappelen (gestoomd en geschild), ei (hardgekookt), zoetzure augurken, ui, bieslook
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen