Parelhoen met kleine groenten

Verwarm de oven voor op 210 °C. ...
Ingrediënten: sperzieboontjes, sjalotjes, appel, wortelen, parelhoenboutjes (150gr/stuk)
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Witloof in de oven

Snij de stronkjes witloof in twee en verwijder het hart. Sprenkel een scheutje citroensap over het witloof. ...
Ingrediënten: witloof, citroensap, suiker, plantaardige room bv. Alpro Soya Cuisine, plantaardige vetstof bv Alpro Bakken en Braden
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Lijnbaars in zoutkorst, boterboontjes, gepofte tomaatjes en waterkers

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. ...
Ingrediënten: lijnbaars, grof zeezout, eiwit (2 eieren), venkel, kerstomaatjes
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Frans 4 personen

Salade met witloof, geitenkaas en spek

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Halveer de gespoelde witloofstronken en snij het harde deel eruit. Snij de witloofhelften in de lengterichting ...
Ingrediënten: witloof, waterkers, geitenkaas, breydelspek, honing
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Wrap met gebraden kip, tomaat en mierikswortel

Bak de kip aan en laat afkoelen. ...
Ingrediënten: kip, kerstomaatjes, bieslook, mierikswortel, vetstof bv Becel pro.activ Delice
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 2 personen

Eenpanspasta: spaghetti met courgette en paddenstoelen

Snij de courgette in stukjes. Borstel de paddenstoelen proper en snij in schijfjes. Pel de look, snij fijn. ...
Ingrediënten: spaghetti, paddenstoelen, courgettes, erwten, look
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Wijting met ratatouille

Maak de aubergine en de courgette schoon. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes. Pel en ontpit de tomaten ...
Ingrediënten: wijtingfilets, aubergine, courgette, tomaten, ui
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Kalfsblanket voor hartpatiënt

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij het kalfsvlees in blokjes van 2x3 cm. Leg de blokjes vlees in een kookpot en zet ze onder water, laat dit ...
Ingrediënten: aardappel, courgette, rundsbouillon, ui, prei (wit)
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Gestoomde kabeljauw (met lichte saus)

Albert Verdeyen - Start to Cook

Snijd de prei in julienne. Zo krijg je een nestje en kan je straks alles in één keer met een spatel uit de ovenschaal ...
Ingrediënten: kabeljauw, stronken prei, olijfolie, fama, balsamico
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Warme camembert met appeltjes

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Neem 4 ovenschaaltjes. Snijd de appelen in schijfjes. Bak de appeltjes aan in een beetje boter en voeg er een beetje ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Voorgerecht 4 personen