De perfecte hazenpeper
Ingrediënten
-
2 liter rode wijn
-
1 wortel
-
2 teentjes look
-
1 ui
-
peterseliestengels
-
4 el bloem
-
40 zilveruitjes
-
8 el spekblokjes
-
30 gr zwarte chocolade
-
1 dl Cognac
-
4 el gehakte peterselie
Bereiding
Marineer de billen gedurende 1 nacht in koude rode wijn samen met wortel, prei, ajuin, selder, look, tijm, laurier en peterseliestengels.
Haal ze uit de marinade, dip ze af en bak ze mooi bruin in een wijde braadpan en overstrooi ze met de bloem.
Blus met de marinade en de cognac. Laat gedurende anderhalf uur tot twee uur zachtjes garen.
Bak de zilveruitjes aan met het spek in bakboter.
Als de billen gaar zijn schik je ze op de uitjes met spek. Zeef de saus en giet ze op het geheel. Voeg er de stukjes chocolade aan toe en breng op smaak.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be