Carpaccio van bresaola, pastinaak en peer
Ingrediënten
-
2 kleine peren (bv. Doyenne)
-
4 takjes peterselie
-
2 el walnoten
-
200 g parmezaan
-
1 focaccio of Italiaans brood
voor de rauwe pastinaak
voor de vinaigrette
-
1 tl venkelzaad
-
½ citroen
-
1 el ahornsiroop
-
1 el notenolie
-
2 el olijfolie
-
zwarte peper
voor de crème van pastinaak
Bereiding
Was de pastinaak en schil ze. Snij een kleine pastinaak flinterdun met de mandoline. Verzamel in een kommetje.
Meng de schijfjes pastinaak met sap van een citroen, peper, zout, notenolie.
Snij de rest van de pastinaak in blokjes. Kook gaar in melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. De melk zorgt ervoor dat het niet verkleurt.
Leg de bresaola op een bord.
Hak de nootjes grof.
Snij de peren in schijfjes.
Versier het bord met de nootjes en de perenschijfjes.
Was een stuk bloemkool. Snij in roosjes en daarna in schijfjes.
Maak de vinaigrette. Stamp het venkelzaad fijn in de vijzel.
Meng het daarna met de ahornsiroop, sap van een halve citroen, peper, zout, olijfolie.
Rasp de parmezaan in sneetjes.
Giet de pastinaak af, hou een beetje van het vocht bij. Cutter de pastinaak met een klontje boter fijn. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Kruid af naar smaak met peper en zout.
Lepel op het bord wat crème. Voeg nog parmezaanschilfers, schijfjes pastinaak en bloemkool toe.
Toast het brood.
Werk de schotel af met de vinaigrette en de peterselie. Serveer met het brood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be