Gemarineerde T-bone met een ‘Jacket potato‘
Ingrediënten
-
4 grote aardappelen
-
1 kg grof zeezout
-
2 stukken T-Bone
voor de marinade
-
4 el ketchup
-
2 el bruine suiker
-
1 tl gerookte tabasco
-
2 el worcestersaus
-
4 el arachideolie
-
1 el citroensap
-
2 tenen look
-
peper
-
zout
voor de saus
voor het slaatje
-
2 tomaten
-
peper
-
zout
-
1 scheutje olijfolie
-
1 scheutje azijn
Bereiding
Maak de marinade voor het vlees. Meng bruine suiker, ketchup, gerookte tabasco (of paprikapoeder), Worcestersaus, olie, citroensap, peper, zout en geplette look.
Roer goed onder elkaar. Wrijf het vlees in met de marinade.
Laat twaalf uren marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Prik wat gaatjes in de aardappelen en leg ze in ovenschaal. Bedek met grof zout, gaar 30 minuten aan 180 graden.
Laat de grillpan echt heet worden. Wrijf in met een beetje olie.
Grill het gemarineerde vlees langs elke kant.
Laat vijf minuten verder garen in de oven van 180 graden.
Maak het sausje voor het vlees. Meng zure room met een fijngesneden sjalotje en lente-uitje. Voeg geplette look toe. Kruid met peper en zout. Snij peterselie en oregano fijn. Voeg ook toe.
Haal de aardappelen uit het zout en serveer met het vlees en de saus.
Eventueel: Snij tomaten en komkommer en werk het slaatje af met peper, zout, azijn en olie
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be