Omgekeerde dragon cakejes met honing
Ingrediënten
voor de siroop
voor het deeg
-
125 g amandelpoeder
-
100 g bloem
-
½ kl bakpoeder
-
½ tl kaneel
-
50 g boter
-
1 snuifje zout
-
½ kl nootmuskaat
-
2 eieren
-
100 g rietsuiker
voor de thee
-
1 l water
-
2 takken rozemarijn
-
1 stokje kaneel
-
1 snuifje saffraan
-
4 el honing
Bereiding
Wrijf de bakvormpjes met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de peer in stukjes. Zet een pan op het vuur met twee eetlepels olijfolie. Voeg Sweet Mix amaretto toe. Laat zachtjes opbakken.
Giet de honing in een pot. Snij een vanillestok overlangs en schraap de zaadjes er uit. Voeg ze samen met de stok toe aan de honing. Hak blaadjes van de dragon fijn. Voeg ze toe aan de honing. Laat de siroop opkoken.
Maak het deeg. Zorg dat de boter zacht is. Meng met de boter met de rietsuiker. Voeg het amandelpoeder toe. Doe er nog twee eieren, bakpoeder en zout bij. Werk af met nootmuskaat. Meng de bloem handmatig onder het beslag.
Lepel de peer in de vormpjes. Giet er een lepeltje siroop op. Vul op met het deeg. Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Maak terwijl je wacht een thee. Kook 1l water op met 4 el honing en 2 takken rozemarijn. Laat kort opkoken. Doe een stokje kaneel in een glaasje. Doe ook wat saffraan in een glas. Giet wat van de thee in het glas en lepel wat takjes rozemarijn erbij.
Haal de taartjes uit de oven. Draai ze om met behulp van een extra bakplaat.
Lepel er de rest van de peren op. Werk af met siroop.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be