Omgekeerde dragon cakejes met honing

Ingrediënten

voor de siroop

voor het deeg

voor de thee

De omgekeerde taartjes zijn een frisse versie van de Tarte Tatin. De dragon en honing zorgen voor een lekkere smaak. Sofie serveert er een lekkere thee van rozemarijn en thee bij. Smakelijk!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Wrijf de bakvormpjes met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snij de peer in stukjes.  Zet een pan op het vuur met twee eetlepels olijfolie. Voeg Sweet Mix amaretto toe. Laat zachtjes opbakken. 

  3. Giet de honing in een pot. Snij een vanillestok overlangs en schraap de zaadjes er uit. Voeg ze samen met de stok toe aan de honing. Hak blaadjes van de dragon fijn. Voeg ze toe aan de honing. Laat de siroop opkoken. 

  4. Maak het deeg. Zorg dat de boter zacht is. Meng met de boter met de rietsuiker. Voeg het amandelpoeder toe. Doe er nog twee eieren, bakpoeder en zout bij. Werk af met nootmuskaat. Meng de bloem handmatig onder het beslag. 

  5. Lepel de peer in de vormpjes. Giet er een lepeltje siroop op. Vul op met het deeg. Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

  6. Maak terwijl je wacht een thee. Kook 1l water op met 4 el honing en 2 takken rozemarijn.  Laat kort opkoken. Doe een stokje kaneel in  een glaasje. Doe ook wat saffraan in een glas. Giet wat van de thee in het glas en lepel wat takjes rozemarijn erbij. 

  7. Haal de taartjes uit de oven. Draai ze om met behulp van een extra bakplaat.

  8. Lepel er de rest van de peren op. Werk af met siroop.

0
Nog geen stemmen