Rosbief met gevulde zoete aardappel, knolselder en mierikswortel

Ingrediënten

voor de rosbief

voor de sweet potato

voor de witloof

Voor de Horseradish sauce

Rosbief is een heerlijke klassieker. Perfect voor de feestdagen. Sofie maakt een Amerikaanse variant met knolselder, zoete aardappel en mierikswortelsaus.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

 1. Begin met het kruiden van de rosbief. Kruid goed met peper en zout. Kleur het vlees daarna mooi aan in een pan in een klont boter.

 2. Pel de sjalotten niet, maar snij ze in de lengte in twee en leg ze samen met de grof geplette look, de tijm en laurier in een ingevette ovenschaal. Leg er de rosbief bij. Voeg hier en daar nog een stukje boter toe en gaar alles gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

 3. Maak ondertussen de garnituur. Snij de knolselder in twee en snij de pel weg. Snij ze vervolgens in grote stukken en stoom gaar in ongeveer 15 minuten.

 4. Schrob de zoete aardappelen proper. Stoom de zoete aardappelen gaar in 20 minuten en laat afkoelen.

 5. Verwijder de uiteindes. Snij in twee en hol ze een beetje uit. Hou het binnenste opzij. Leg de halve aardappelen in een ingevette ovenschotel.

 6. Mix het binnenste van de aardappel met de knolselder. Voeg roomkaas toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Cutter fijn. Is het te droog, voeg dan een klontje boter en een scheutje melk of room toe.

 7. Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit in de uitgeholde aardappelen. Werk af met macadamianoten en zet de aardappelen daarna voor 15 minuten in de oven.

 8. Kuis nu het witloof en snij het daarna in twee. Doe een klontje boter in een pan en stoof het witloof aan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een eetlepel ahornsiroop of wat suiker toe. Laat karamelliseren. Doe er daarna een glas water bij en laat alles verder garen. 

 9. Maak nu de horseradish saus (mierikswortelsaus): schil de mierikswortel en rasp een vijftal centimeter fijn. 

 10. Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg er de mierikswortel, het sap van een limoen en de olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Presenteer in een mooi kommetje.

 11. Haal de patatjes en de rosbief uit de oven en dresseer je bord. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen