Geroosterde groenten uit de oven

Pieter Declercq

Schrob de groenten proper. Verwijder het lof en schil ze eventueel. ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Rabarberconfituur met rozemarijn en sinaasappel

De keuken van de Meester

Snij de rabarber in kleine stukjes. Spoel goed af en laat uitlekken. Doe de rabarber, suiker, fijngehakte rozemarijn ...
Ingrediënten: citroen (sap), sinaasappel (zeste), geleisuiker, fijngehakte rozemarijn, rabarber
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Broodjes 4 personen

Gebakken groenten met kurkuma en Noord-Hollandse Gouda

Pascale Naessens

Snijd de look fijn en de groenten in julienne. Stoof eerst de look in een goede scheut olie. Voeg er de kurkuma ...
Ingrediënten: walnoten, zwarte peper, kurkuma, look, groene peper
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gemarineerde gegrilde paprika’s

Petra Vandewouer

Leg de paprika’s op een ovenschaal en zet ze onder de voorverwarmde grill. Blaker ze zwart aan alle kanten door ...
Ingrediënten: paprika's (rood, geel, groen), olijfolie, look, citroen, peper en zout
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Rijstkroketjes

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Kook de rijst met peper en zout en laat afkoelen. Voeg 1 eigeel en de bloem toe en kneed alles goed samen. ...
Ingrediënten: geraspte Gruyèrekaas, paneermeel, arachide-olie, eigeel om te doppen, bloem
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Knolselderpuree

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Schil de knolselder en smeer hem in met de halve citroen. Snij ...
Ingrediënten: bloemige aardappelen (bintjes), peper en zout, knolselder, citroen, water
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Uienconfituur

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snijd de uien in 2, leg ze plat en snij in dunne schijven. ...
Ingrediënten: witte uien, echte boter, verse frambozen, tijm, laurier
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hapje 4 personen

Gnocchi met ricotta

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Schil 1 kg bintjes en snijdt ze in gelijkmatige stukken. Kook de aardappelen en giet ze af. Zet ze terug op het ...
Ingrediënten: ricotta, aardappelen (bintjes), bloem, peper, zout
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Currysaus

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snijd ui, bleekselder en de appel in een fijne brunoise. ...
Ingrediënten: sap van 1/2 citroen, room, witte wijn , groentenbouillon, currypoeder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Saus 4 personen

Oude Noord-Hollandse Gouda met groene asperges

Pascale Naessens

Snijd het onderste harde deel van de asperges af. Groene asperges hoef je niet te schillen! Leg ze in een ovenvaste ...
Ingrediënten: tijm, olijfolie, balsamicoazijn, groene asperges, oude Noord-Hollandse Gouda
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Voorgerecht 4 personen