Tonijn met aardpeer en koriander

Je snijdt de knollen in schijfjes en stooft die met wat room tot ze al dente zijn, beetgaar dus. Af en toe draai ...
Ingrediënten: verse tonijnfilet, zwarte sesamzaadjes, mishima yukari, olijfolie, aardperen
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Japans 4 personen

Crumble van groenten en tofu

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd alle groenten in blokjes van 1cm. Ontvel en ontpit de tomaat. ...
Ingrediënten: boter, tofu, bloem, broodkruim, tomaat
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Pastinaaksoep met walnoten, pecannoten en appel

Rooster de noten krokant op halfhoog vuur. Laat afkoelen en hak ze grof. ...
Ingrediënten: walnoten, pecannoten, pastinaken, appels, grote ui
Beginner Tussen 30 en 60 minuten 4 personen

Schorseneer met wilde paddenstoelen, room en parmezaanschilfers

Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Schil de schorseneren eerst ongewassen boven een stuk krantenpapier. Dit gaat het gemakkelijkst met een dunschiller. ...
Ingrediënten: schorseneren, wilde paddenstoelen - cantharellen, hoorn des overvloeds en pied de mouton (gele stekelzwam)., room, parmezaanschilfers, citroen (sap)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Maïssoep met lente-uitjes en gepofte maïs

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Versnijd de aardappel, prei en ui en stoof ze aan in een beetje bakboter. Voeg de uitgelekte maïs eraan toe en ...
Ingrediënten: water, maïs op sap, rauwe maïs, lente-uitjes, aardappel
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans Soep 4 personen

Foodpairing met tomaatjes

The Taste

Voor de tomatenbouillon snijd een deel van de tomaten in stukken en doe deze in een kookpot. Pel de gember en snijd ...
Ingrediënten: tomaten gewone en gekleurde, sjalotten, laurier, look, Koriander (vers)
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Koud raketslasoepje met gefrituurde tofu

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Versnijd de groenten, stoof ze aan inbakboter, bevochtig alles met water en de groentenbouillon en laat vervolgens ...
Ingrediënten: fijngehakte basilicum, maïszetmeel, tofublokjes, tomaat, raketsla
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Soep 4 personen

Paprikasoep met kruidenkaasbroodjes

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Smelt de boter in een kookpot. Snij de ajuin en de sjalot fijn en stoof ze aan in de kookpot. Snij de prei, paprika ...
Ingrediënten: aardappel, wit van prei, sjalot, groentenbouillon, water
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Soep 4 personen

Kaviaar van aubergines

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

Snijd de aubergines in tweeën en leg de stukjes op een bakplaat. Snijd kruislings in het vruchtvlees en kruid ...
Ingrediënten: aubergines, rode paprika, tomatenpuree, olijfolie, peterselie
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Voorgerecht 4 personen

Tartaar van rode biet, gerookte paling, crème van camembert

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

...
Ingrediënten: gerookte paling, tijm, laurier, kardemom, suiker
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen