Gebakken cantharellen met bladpeterselie

...
Ingrediënten: cantharellen, look, sjalotten, olijfolie, peper
Beginner Minder dan 15 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Mokkataartjes met amandelen en crème au beurre

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de biscuit: Verwarm de oven voor op 190°C.  ...
Ingrediënten: oploskoffie (mokka), eidooiers, eieren, boter (op kamertemperatuur), water
Beginner Meer dan 90 minuten Frans Gebak 4 personen

Schorseneer met wilde paddenstoelen, room en parmezaanschilfers

Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Schil de schorseneren eerst ongewassen boven een stuk krantenpapier. Dit gaat het gemakkelijkst met een dunschiller. ...
Ingrediënten: schorseneren, wilde paddenstoelen - cantharellen, hoorn des overvloeds en pied de mouton (gele stekelzwam)., room, parmezaanschilfers, citroen (sap)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Verrine van tarte tatin, vanille-ijs en appelen

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Meng de ingrediënten voor de crumble met de vingers tot een kruimelig deeg. Leg op een bakplaat bakpapier en schik ...
Ingrediënten: bloem, boter, suiker, amandelschilfers, suiker
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Dessert 4 personen

Russische salade

Schil de appel, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Schil de aardappelen en snij in stukken.  ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Russisch Salade 4 personen

Comté op toast met chutney van speculoos

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snij de uien in blokjes. Laat een klontje boter smelten in een pot en laat de uien hierin glazig worden. Snij ...
Ingrediënten: uien, boter, witloof, mandarijnen, pompoen
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Uienconfituur

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snijd de uien in 2, leg ze plat en snij in dunne schijven. ...
Ingrediënten: witte uien, echte boter, verse frambozen, tijm, laurier
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hapje 4 personen

Tomatenchutney

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Vooraf de bokalen steriliseren in de stoomovenpan. Plaats de bokalen in een schaal en laat deze steriliseren : ...
Ingrediënten: zout, kristalsuiker, gele rozijnen, verse gember, verse look
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Brits Saus 4 personen

Wit van prei met een Franse saus

Wout Bru - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 90°C. Schil de paprika’s en snij de vier buitenkanten af. Leg deze een bakplaat en strooi ...
Ingrediënten: rode paprika's, olijfolie, peper en zout, verse of gedroogde tijm, kristalsuiker
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Vijgen met bruine rum

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

...
Ingrediënten: rijpe vijgen p.p., water, donkerbruine suiker, limoenen (sap), bruine rum
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Dessert 4 personen