Kalfszwezerik met spinazie, pastinaakpuree en rumsausje

Ingrediënten

Voor de bouillon

om te bakken

  • 1 klontje boter

voor de puree

voor de spinazie

voor de saus

Kalfszwezeriken zijn een ware delicatesse. Sofie toont hoe je dit klaarmaakt en serveert er een lekkere pastinaakpuree met rumsausje bij.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Spoel de zwezeriken onder koud water. 

  2. Maak de bouillon. Snij selder, wortel en ajuin grof. Breng water aan de kook. Steek de kruidnagels in de ajuin. Voeg peper, zout, tijm, laurier en de groenten toe aan het water. Laat 15 minuten sudderen.

  3. Voeg de zwezeriken toe en laat nog 15 minuten sudderen.

  4. Schil de pastinaken. Snij in balkjes van 4 à 5 cm. Stoom gaar in ongeveer 15 minuten. 

  5. Bereid de spinazie. Laat de diepvriesspinazie ontdooien en uitlekken. Gebruik je verse? Was en spoel ze dan eerst goed.

  6. Doe twee eetlepels olijfolie in een pan. Pers er drie gepelde tenen look bij.

  7. Voeg de spinazie toe. Stoof aan. Kruid met peper en zout.

  8. Haal de zwezeriken uit de bouillon. Pel ze en verwijder de velletjes.

  9. Snij in stukken. Kruid met peper en zout. Dep ze in de bloem.

  10. Smelt een klontje boter in een pan. Bak de zwezeriken in de pan. 

  11. Steek de zwezeriken nog tien minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

  12. Doe de pastinaak in een cutter. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Voeg zure room en boter toe. Mix tot een fijne puree.

  13. Haal de zwezeriken uit de pan. Hou warm. 

  14. Giet het vet uit de pan. Blus de pan met kalfsfond. Laat inkoken op een hoog vuur. Kruid met peper, rum, zout en honing. 

  15. Dresseer de puree op het bord. Voeg de spinazie en zwezerik toe. Werk af met de saus.

0
Nog geen stemmen