Soep van rode biet met gegrilde kalfsfilet en gemarineerde tofu
Ingrediënten
-
500 g rode biet
-
1 ajuin
-
1 tomaat
-
1 teen look
-
1½ l kippenbouillon
-
500 g kalfsfilet
-
1 tl komijnzaad
-
200 g tofu
-
1 bos koriander
-
2 cm gember
-
1 el sesamzaad
-
1 citroen
-
1 kl roze peperbollen
-
1 scheutje sesamolie
-
olijfolie
-
olie
-
peper
-
zout
Bereiding
Bevochtig de snijplank. Schil en snij de rode biet. Stoof aan in wat olijfolie. Voeg een grof gesneden teentje look toe. Snij een ajuin en voeg toe. Voeg ook een fijngesneden tomaat toe.
Schil en snij twee pastinaken in stukken. Voeg die toe. Blus met kippenbouillon (of voor de vegetariërs: groentenbouillon) en laat garen.
Droog de tofu. Bak in wat olie.
Maak de marinade. Doe het komijn- en sesamzaad in een vijzel. Draai fijn. Schil en pers de gember fijn. Hak een bos koriander fijn. Kruid met peper. Doe alles in een kom met het citroensap, een beetje sesamolie en een flinke scheut olie. Voeg wat geplette roze peperbolletjes toe.
Snij de gebakken tofu in blokjes. Meng onder de marinade.
Snij de filet in twee. Kruid met peper. Wrijf in met olie. Gril in een zeer hete pan langs beide kanten.
Mix de soep en voeg een scheutje Alpro room toe. Kruid met peper.
Dresseer het bord. Lepel de soep in een bord. Doe er wat tofu en – indien niet vegetarisch – kalfsvlees bij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be