Linguine met schaaldieren

Ingrediënten

Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pel de langoustines en hou de schalen opzij, deze heb je nodig voor de bereiding van de olie van langoustines

  2. Voor de olie van langoustines: Stoof de ajuin en de look aan in olie, voeg de schalen van de langoustines toe en fruit goed aan. Snij de prei, wortel en selder in stukjes en voeg toe. Kruiden met peper, zout, tijm en cayennepeper. Voeg extra olijfolie toe en laat op een zacht vuurtje trekken.

  3. Voor de tartaar van langoustines: Neem 2 langoustines en verwijder het darmkanaal. Snij ze fijn tot tartaar. Maak de langoustines aan met een beetje olie van de langoustines, peper, zout en limoensap.

  4. Voor de gebakken langoustines: Neem 2 langoustines en verwijder het darmkanaal, kruid met peper en zout. Bak de langoustine kort aan in olijfolie. Voeg op het einde een klontje boter toe en verfris met beetje limoensap.

  5. Voor de scheermesjes met zoetzure sjalotjes: Marineer eerst de sjalotjes. Snij de sjalot in ultra-fijne ringen en laat marineren in olijfolie, een beetje water, zout, suiker en xeresazijn

  6. Was de scheermesjes grondig en zet ze aan in hete olie. Kruid met peper en voeg fijngesneden look, tijm en rozemarijn toe. Blus met witte wijn en laat kort garen. Haal ze uit de schelp, reinig en snij ze in stukjes. Maak verse mayonaise en voeg eventueel wat saffraan toe. Vul de schelp terug op, samen met de brunoise van tomaat en enkele toefjes mayonaise. Kruid af en werk af met de zoetzure sjalotjes. Was de kokkels grondig en volg dezelfde bereiding

  7. Kook de linguine beetgaar en meng met de olie van langoustines en wat fijngesneden peterselie

  8. Voor de afwerking: Draai de linguini rond een vork en plaats in het midden van bord, dresseer de gebakken langoustine erbovenop. Dresseer het scheermesje, kokkeltje en tartaar van langoustine op het bord. Werk af met nog enkele puntjes van de verse mayonaise en zeewier

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Sofia De Smet