Gerookte paling met rode biet en zure room

Sergio Herman

Vinaigrette Meng het rodebietensap met de olijfolie, de azijn en de sjalot en kruid met peper en zout. ...
Ingrediënten: Cabernet Sauvignon-azijn, sjalot, peper, zout, zure room
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Filodeeghapje met krabvlees, ricotta en courgette van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari

Verwarm de oven voor op 180°C. ...
Ingrediënten: gekookt krabvlees, courgette, venkel, eieren, ricotta
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Zeeuwse oesters met frisse komkommer en zuurdesem

Sergio Herman

Steek ter voorbereiding 8 rondjes (3 cm) uit de sneetjes zuurdesembrood, besprenkel ze met olijfolie en bak ze ...
Ingrediënten: komkommer, komkommersap, limoensap, citroensap, sushi-azijn
Expert Tussen 60 en 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Kort gebakken inktvis met chorizo en groene asperges

Sergio Herman

Inktvis Maak de inktvissen schoon en snijd ze in gelijke reepjes. Bak de inktvisreepjes kort in een hete pan met ...
Ingrediënten: Arbequina-olijfolie, zout, peper, garam masala, citroen
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Voorgerecht 4 personen

Zeeuwse mosselen met shiso, gember, limoen en curry

Sergio Herman

...
Ingrediënten: fijngesneden koriander, suiker, gembersap, agar agar, verse mayonaise
Expert Tussen 60 en 90 minuten Aziatisch Voorgerecht 4 personen

Zeeuwse kokkels met Thaise salade en crunch van pinda

Sergio Herman

Kokkels: Stoom de kokkels (zandvrij) 1 minuut in de stoomoven of een stoompan. Neem ze uit de schelp en leg ze ...
Ingrediënten: chilipeper, munt, koriander, sjalot, sojascheuten
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Voorgerecht 4 personen

Toastje van messchelpen en een espuma van knoflookaardappelen

Wout Bru

Bereid de pistousaus: vermeng stukjes tomaat met knoflook, gehakte basilicum, peper, zout en wat wijnazijn. ...
Ingrediënten: knoflookpuree, saffraan, tomaat (in brunoise), tomaat, basilicum
Expert Tussen 30 en 60 minuten Voorgerecht 4 personen

Gebakken sint-jakobsvruchten met een sausje van balsamicoazijn en truffel

Wout Bru

Schroei de sint-jakobsvruchten kort ‘a la plancha’ of in de pan. Kook de balsamicoazijn in met een weinig truffeljus ...
Ingrediënten: truffeljus, boter, truffelolie, rucolasla, gekonfijte tomaten
Expert Tussen 60 en 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Sint-Jacobsvruchten met appelsausje

Albert Verdeyen - Start to Cook

De saus moet puur natuur blijven, dus laat alles op een zacht vuurtje pruttelen. Door ze te laten inkoken, mengen ...
Ingrediënten: droge witte wijn, room (35-40%), visbouillon, compote van Granny Smith appels, Sint-Jacobsvruchten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Gevulde portobello's met spinazie en geitenkaas

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak dit lekker voorgerechtje aan de hand van deze stap-voor-stap-video. ...
Ingrediënten: portobello's, sjalotjes, jonge spinazie, olijfolie, crottin de chavignol (geitenkaas)
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen