Vijf heerlijke zelfgemaakte oliën, azijn en vinaigrettes

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de chili- en lookolie: doe de volledige chilipepers in een ovenschaal. Snij de ongepelde tenen look in twee ...
Ingrediënten: rode of groene chilipepers, look, roze peperbollen, Extra virgin olijfolie, rozemarijn
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Gekarameliseerde ui met Ganda Ham

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Pel de uien en snijd de boven en onderkant eraf en strooi er de witte suiker over. Zet in een oven gedurende 45 ...
Ingrediënten: uien, basilicum, rucola, platte peterselie, dragon
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Rode bieten stoemp

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Schil de verse bieten, snij ze in stukken en doe ze in koud water op het vuur. Voeg een deel van de suiker toe ...
Ingrediënten: kristalsuiker, bloemige aardappelen, boter, room, verse rode bieten
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Groenten met saliesaus

Pascale Naessens - De Perfecte Keuken

Snij de groenten in grote stukken en blancheer even. ...
Ingrediënten: witte ajuinen, jonge wortelen, citroenen, look, verse rozemarijn
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Megamix van gegrilde groenten

Jamie Oliver

Een grote wortel, pastinaak of raap kan je in tweeën hakken. Je mag al je groenten samen blancheren, behalve de ...
Ingrediënten: olijfolie, zeezout en zwarte peper, wortelen, sap van 1 clementine, enkele takjes verse rozemarijn
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Schorseneren op z'n Vlaams

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil de schorseneren en kook ze gaar in een blanc (een bouillon van water, bloem en citroensap). Hak de hardgekookte ...
Ingrediënten: schorseneren, bloem, water, citroen, peper
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Gevulde tomaat

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Neem 4 dikke vleestomaten. Snijd het hoedje eraf en haal de tomaat leeg met een eetlepel. ...
Ingrediënten: sjalot, broodkruim, peterselie, varkensgehakt, look
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Appelmoes voor grote groep

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Schil de appelen, snij het klokhuis eruit en snij ze in kleine blokjes. Smelt de boter in een kookpot en voeg de ...
Ingrediënten: kaneel, zachtkokende appelen (Jonagold), kristalsuiker, boter, water
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 16 personen

Eigentijds stamppotje met postelein

Claudia Allemeersch

Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water. Maak de postelein schoon door de worteltjes eraf te snijden. ...
Ingrediënten: postelein, aardappelen, peper en zout, bouillon, zure room
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Vis in een jasje

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Neem 2 eigelen en voeg het water toe. Roer met de garde. Voeg dan de bloem toe en roer met de garde tot er zeker ...
Ingrediënten: vloeiende bloem, vaste vis, eigelen, tempurabloem, water
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen