Sandwich met hummus, lamsburger en gegrilde paprika

Ingrediënten

  • 1 groot plat Marokkaans brood
  • 2 sucrines (sla)

voor de lamsburger

  • 500 g lamsgehakt
  • 1 ajuin
  • 3 lente-uitjes
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl komijn
  • peper
  • zout
  • ¼ bot koriander
  • ¼ bot munt
  • 2 el olijfolie

voor de paprika

voor de hummus

Cathérine Kools houdt van de gezonde keuken. Samen met Sofie maakt ze een heerlijke sandwich met een kruidige lamsburger. Het resultaat is een superlekker gerecht met een Midden-Oosterse toets.

TIP: maak enkel de hummus en serveer het als dipsaus.

TIP: Maak het in kleine versies en je hebt een lekker hapje.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans

Bereiding

  1. Begin met de paprika's. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Bij Sofie was dit 280 graden. Leg de gewassen paprika’s in de voorverwarmde oven. Draai ze af en toe om zodat de pel bijna zwart is. Doe in een kom en dek af met plastiekfolie. Laat even staan.   

  2. Pel daarna de paprika’s voorzichtig. Verwijder de zaadlijsten. Snij in reepjes. Kruid met peper, fleur de sel en olijfolie.

  3. Maak de hummus. Spoel de linzen zeer goed tot het spoelwater mooi helder is. Doe de linzen in een kookpot met het water. Voeg de gepelde tenen look, tijm, rozemarijn en laurier toe. Kruid met peper en zout. Laat twintig minuten pruttelen op een zacht vuurtje.  

  4. Zijn de linzen gaar? Giet ze dan af. Verwijder de takjes rozemarijn en tijm en het blaadje laurier. Doe in een cutter. Pers er het sap van een limoen bij. Kruid met peper, zout en voeg olijfolie toe. Cutter fijn. 

  5. Voeg eventueel nog wat olijfolie, cayennepeper en zout toe. Hak koriander fijn en meng onder de hummus.   

  6. Maak de lamsburgers. Pel de ui. Snij in fijne blokjes (=brunoise). Was de lente-uitjes en snij in fijne ringetjes. Snij koriander en munt fijn. Meng ui, lente-uitjes, koriander en munt onder het gehakt. 

  7. Voeg een eitje toe aan het gehakt. Plet de komijn tot poeder in een vijzel. Kruid het vlees met dit komijnpoeder, peper en zout. Voeg paneermeel toe aan het gehakt. Meng alles goed tot een stevige massa.  

  8. Verdeel het gehakt in vier porties. Maak er hamburgers van in de gewenste vorm.  

  9. Bak de hamburgers nu in een pan met de olijfolie. Zorg dat de pan zeer heet is, voor je het vlees in de pan legt. Kleur langs beide kanten mooi aan.  

  10. Snij het brood in stukken en toast een paar minuutjes in de oven.

  11. Maak de blaadjes los van de sucrines.

  12. Bestrijk de onderkant van een stuk brood met de hummus. Leg er een blaadje sucrine, de hamburger en paprikareepjes op. Bedek met een tweede stuk brood.  

0
Nog geen stemmen