Kippenboutjes met beurre marchand de vin

Piet Huysentruyt - Piet speelt met vuur

Kruid de boutjes met peper en zout, Italiaanse kruiden en barbecuekruiden, smeer in met een beetje olie en gril ...
Ingrediënten: olijfolie, sjalot , look, tijm, laurier
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Lijnbaars in zoutkorst, boterboontjes, gepofte tomaatjes en waterkers

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. ...
Ingrediënten: lijnbaars, grof zeezout, eiwit (2 eieren), venkel, kerstomaatjes
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Frans 4 personen

Trifle van peer, pudding en cake

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de appelsienpudding: Scheid de eieren. Doe de dooiers, maïzena en rietsuiker in een grote kom. (Het ...
Ingrediënten: melk, maïzena, rietsuiker, eidooiers, vanillestokken
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Brits Hoofdgerecht 4 personen

Engelse stoofpot met prachtige groene zomergroenten en stukjes achterham

Jamie Oliver - Jamie at Home

Leg de achterham in een grote, diepe pot. Overgiet met water en zet op een matig vuur. Zodra het water begint te ...
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Brits Hoofdgerecht 8 personen

Pissaladière en salade niçoise

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Verwarm de oven voor op 220°C. ...
Ingrediënten: yoghurt, bloem, zout, bakpoeder, knoflook
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 6 personen

Flammkuchen met bacon en peer

Kneed met de mixer met deeghaken of in de keukenmachine de bloem, gist, olijfolie, een flinke snuif zout en warm ...
Ingrediënten: bloem (gezeefd), droge gist (7g), olijfolie, zout, handwarm water
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Frans 4 personen

Quiche met makreel, roomkaas en pastinaak

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Meng de bloem, het zout en de boter tot een zanderige structuur. Voeg het water toe en meng kort. Laat opstijven ...
Ingrediënten: bloem, boter, water, zout, gerookte makreel
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Flapjes met kaas en ham

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Maak een beslag voor de flensjes door alle ingrediënten goed te mengen. Bak ze in de pan, maar niet te hard. ...
Ingrediënten: bloem, boter, bloem, gemalen kaas, hamblokjes
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Elzasser zalmtoast met ananas en dragon

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rooster het brood in de voorverwarmde oven licht krokant.  ...
Ingrediënten: wit brood, gerookte zalmfilet, ananasschijven op sap (bv. Del Monte), zure room, gruyère (geraspt)
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans 4 personen

Wijting met ratatouille

Maak de aubergine en de courgette schoon. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes. Pel en ontpit de tomaten ...
Ingrediënten: wijtingfilets, aubergine, courgette, tomaten, ui
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen